Min dagbog
Navigation Puuh!! Hvor har jeg oplevet meget...

Forside
Min dagbog
Mit fotoalbum
Fakta
Første gang...
Gæstebogen

Salut les francophones

Her får du et lille kig ind i mit liv.

Periode: 18-3-2004 til 17-4-2004

Jeg er altså 1 år og 8 måneder (eller 20 måneder)

Av, av, av... jeg er ved at få endnu en kindtand, og det gør altså lidt ondt......

Så har jeg været på besøg hos farmor og farfar i Jylland igen – denne gang var det fordi farfar fyldte 75 år, og de skulle holde stor fest. Vi kom fredag aften, og lige da jeg trådte ind ad døren skulle jeg selvfølgelig liiiiige se, om der var noget lækkert i det lille værelse til venstre. DET VAR DER! Et helt glas fyldt med havreguf, som jeg så ind imellem kunne smutte ind og nappe en enkelt af – uhmmmm…

Efter havreguffen var det tid til aftensmad – vi fik stuvet hvidkål og frikadeller, for det havde mor aldrig smagt før – altså stuvet hvidkål. Jeg havde heller ikke smagt det før – men det var lækkert, det syntes både mor og jeg. Og frikadeller er jo altid godt. Så fik vi is – og så skulle der leges. Hjemme hos farmor og farfar har jeg mit helt eget særlige legetøj (som vist har været fars engang), som jeg kun leger med, når jeg er der. Så derfor er det jo ekstra sjovt, for det er tit længe siden, at jeg sidst har set det. Denne gang var der også en helt ny ting – en rød stol! Far spurgte om jeg kunne løfte den – selvfølgelig – sådan en lille stol vejer da ingenting. Jeg slæbte den alle mulige steder hen, for det er ikke bare sådan at bestemme sig for, hvor man skal lege henne…

På vej over til farmor og farfar sagde jeg forresten min allerførste sætning, siger far og mor. Jeg synes nu jeg siger mange sætninger hver dag, men den her var åbenbart ganske særlig – og jeg sagde faktisk bare: ”Det er mig”. Og det er det er jo også! Mor og far så meget stolte ud, så nu siger jeg det tit ;-)

Om lørdagen skulle vi så til farfars fødselsdag i bowlingecenteret. Først skulle vi spise – jeg spiste 6 kartofler, fordi de var så gode, der var nemlig rosmarin på, og det kan jeg godt lide. Så skulle vi bowle – det var mest de andre der bowlede, mens jeg så på, og klappede af mor, når hun næsten væltede en kegle – jeg synes min mor er god til at bowle. Far kan også lidt – selvom det vist mest var hans skyld at mor og far ikke vandt over resten… Det var så hyggeligt at være til fest – jeg er jo den allermindste, så alle synes jeg er rigtig sød og sjov, og de vil hele tiden lege med mig - det kan jeg godt lide.

Så fik vi kaffe og lidt for meget chokolade, og så skulle vi hjem til farmor og farfar og spise suppe – huuuuuurrrrrrraaaaa. Jeg elsker melboller! Så jeg spiste nok omkring 10000 melboller – og fætter Thomas var meget imponeret – og lidt bekymret for om jeg skulle stjæle hans melboller (jeg tog nemlig både mors og fars…ti-hi…). Så spillede jeg bold med en masse af gæsterne, og så var det sengetid – det er godt nok hårdt at være selskabspapegøje… Zzzzz…

Om søndagen skulle vi allerede hjem igen, så vi tog afsted efter en portion melboller, sejlede over vandet, og så… Zzzzzzzz… Da jeg vågnede igen, sagde mor og far at vi var på vej hen til en overraskelse til mig – hvad kunne det være??? Overraskelsen var mormor og morfar – vi kørte hjem til dem og fik eftermiddagskaffe og aftensmad. Jeg blev så overrasket over at se dem, at jeg slet ikke kunne vælge om jeg skulle løbe hen til den ene eller den anden – og så løb jeg hen til far, for han var ikke en overraskelse. Resten af dagen legede jeg så med mormor og morfar og far og mor ude i haven – og så kom oldefar og legede med, og lidt senere kom mors onkel Carsten, og så spiste vi allesammen sammen – og så skulle vi hjem. Selvom det er rigtigt dejligt at være sammen med farmor og farfar og mormor og morfar og hele resten af min familie, så er det alligevel også dejligt at komme hjem til sig selv…

Jeg er faldet i vuggestuen – lige ned på næsen, av. Nu er min næse helt ridset og rød. Heldigvis gør det ikke ondt mere.

Jeg har været til barnedåb hos Sebastian, han er min mors kusines søn, og sød, lidt ligesom en dukke. Først var vi i kirke, hvor jeg fik det påskeæg, som mormor, morfar og onkel Lars skyldte mig. Der var en lille pose slik i, en børste, et sæt lyserødt (min yndlingsfarve!) undertøj, og en masse hårelastikker. Der var faktisk nok til, at vi allesammen kunne have hestehaler – og det synes jeg at vi allesammen skulle have.

Efter kirken – hvor jeg kedede mig en lillebitte smule, selvom nogle af mine yndlingsmennesker var der – tog vi hjem til Jytte og Carsten og fik god mad. Jeg eeeeeelsker jo kartofler, og det kan man næsten altid være sikker på, at der bliver serveret – mums! Jeg fandt ud af at man lige kunne kravle under bordet, hvis man ville fra mormor over til morfar, for de sad på hver deres side af bordet, og der var ret langt, hvis jeg skulle udenom. Vips – så fik man alle til at rykke benene, så jeg lige kunne komme under. Smart.

Tilbage til Sebastian. Jeg kunne godt lide, at jeg skulle sidde på mors ene lår, og så skulle vi have Sebastian på mors andet lår – og så skulle jeg kysse ham! Sebastian ville ikke helt så gerne kysse som mig, men jeg er jo den største, så det var mig der bestemte ;-) Jeg vil gerne vide, hvor man bestiller sådan en lille baby, som man kan bestemme over???

Så blev det påske – mor og far talte om at dele mig midt over, så de kunne have halvdelen af mig hver (eller have mig halvdelen af tiden hver, jeg ved ikke hvad forskellen er???), men det endte med at vi alle tre var sammen næsten hele tiden i stedet – og det vil jeg også helst have!

Den første dag regnede det – kedeligt! Mor og far blev enige om, at vejret var perfekt til at prøve at tage mig med på museum. Heldigvis startede vi med at spise på en café – jeg er nemlig ikke helt sikker på om sådan et museum er noget for mig, og så er det rart i det mindste ikke at være sulten, når man skal prøve det for allerførste gang. Og så skulle jeg også lige sove… Og så kunne vi ikke trække den længere. Vi tog på noget der hedder Thorvaldsens Museum. Det var faktisk sjovt! Der var nogle meget meget meget store heste (altså ikke levende) og nogle knap så store – men stadig store – løver. Og så var der en dreng (levende) som hele tiden fulgte efter mig – og han var især rigtig spændende. Jeg tror vi skal prøve at tage på museum igen en dag, for det kunne jeg godt lide – bare det ikke er alt for lang tid ad gangen…

Om fredagen skulle vi i Zoo med mormor og morfar. Heldigvis var det holdt op med at regne. Mormor og morfar hentede mor og mig, og vi tog bussen til Zoo, hvor vi mødtes med far hos løverne. Zoo var som zoo nu er – jeg har jo været der mange gange, men noget jeg ikke har prøvet før, er at køre med toget rundt i haven. Det har jeg så prøvet nu – sammen med mormor. Jeg syntes det var skægt, og jeg vinkede til en masse mennesker. Jeg var inde hos gederne sammen med morfar, og også i kanin-labyrinten med ham.

På et tidspunkt talte vi om mad, og far sagde, at det da ikke ville være dårligt med en omgang stegt flæsk – og straks foreslog mormor, at vi da kunne tage på Bakken og spise stegt flæsk dér (det er bare fordi hun gerne vil spille på enarmede tyveknægte!). Far havde vist ikke ment det helt alvorligt, men nu blev vi jo nødt til det. HUUUUURRRRAAAAAA siger jeg. Jeg har været på Bakken dengang jeg var lille – men det er jo meget sjovere nu, hvor jeg er blevet stor, for så kan man prøve alle mulige ting! Og der er meget man kan prøve – og også noget som jeg stadig er lidt for lille til.

Først prøvede jeg karusellen sammen med mor. Jeg sad på en hest, der gyngede frem og tilbage, og hver gang jeg kom forbi far og morfar, så vinkede jeg til dem. Så gik vi videre, og jeg prøvede nogle ænder sammen med far. Man drejede rundt og rundt – og så rundt og rundt den anden vej med selve anden, jubiiiii. Og så kom vi hen til Mariehønen. Den skulle jeg prøve sammen med morfar. Den så vild ud – men sjov, og jeg turde godt. Vi fik den forreste vogn, så vi kunne se det hele – og I kan tro det gik stærkt, og man skulle holde godt fast. Alligevel så kunne jeg da sagtens lige vinke til mor og far, hver gang vi kom forbi dem. Det kildede meget i maven, og jeg syntes det var spændende. Da turen var færdig var onkel Lars og en af hans venner, der pludselig også, dejligt. Så mødtes vi med mormor igen, hun havde vundet lidt på de enarmede, så hun ville gerne betale for, at morfar og jeg fik en tur i ballon-gyngerne. Øøøøøøjjj, hvor var vi højt oppe! Mor, far og mormor var bitte-små, og jeg vinkede til dem, hvergang vi kom rundt, så vi kunne se dem.

Nu var jeg efterhånden lidt træt, så vi gik hen mod udgangen. På vejen kom vi forbi ballonmanden. Og mormor købte en ballon til mig – med Teletubbies på. Den blev sat fast på min klapvogn, og så kunne man hive i den, og når man så slap den, så steg den lige til vejrs igen, hov! Sidste stop inden vi skulle hjem var ande-dammen, hvor jeg skulle fiske 10 ænder. Jeg var ret god til at ramme dem, og til at hjælpe med at hale dem ind. Jeg vandt da også en lille blomster-bamse. Så sagde far og mor, at det var tid til at tage hjem og det var jeg faktisk også klar til…

Lørdag var slappe-af-dag, pyha, det trængte vi vist også til efter en hård, men dejlig fredag, og inden påskefrokosten søndag hos Henrik og Lillan. Det var sammen med mormor og morfar, og Mathias var der selvfølgelig. Selvom han er mindre end mig, så er han lidt besværligere at bestemme over end f.eks. Sebastian. Han vil slet ikke gøre som jeg siger! Hrmfr! Men jeg fik lov til at låne hans gynge og hans smarte el-motorcykel, som jeg helt selv kan få til at køre (jeg kan ikke helt styre den, men jeg bliver bedre og bedre for hver gang). Om aftenen skulle jeg blive hos mormor og morfar, mens mor tog hjem, for mormor og morfar skulle nemlig passe mig om mandagen. Der var vi ude hele dagen, og så kom mor og far og hentede mig om aftenen.

 

Side 1/21

© 2002-2007 by clarakristine.dk